Zwaar verwilderde voor- en achtertuinen gingen op de schop. Moes-, kruiden- en pluktuinen zijn ervoor in de plaats. Iedere zaterdag wordt er met elkaar ‘het zware werk’ gedaan. In de tuinen die bij Het Vogelnest horen, maar ook in de tuinen van wijkbewoners. Vooral kinderen komen graag helpen met tuinieren. Ze mogen spitten, zaaien, verzorgen, oogsten en… opeten.

Groenten en fruit worden voornamelijk rond de flat van Het Vogelnest verbouwd, maar buurtbewoners kunnen ook hun eigen voortuin ‘doneren’ aan het Vogelnest.

Inmiddels zijn er elf moestuinen, waar alle buurtbewoners van mogen profiteren. Zo kunnen we spreken van Vogelbuurt….moestuinbuurt

Robis: “Als het goed is, kunnen we dit jaar aardappels oogsten. Die worden dan gebruikt voor maaltijden in het buurthuis, maar we delen ze ook gewoon uit.”

Wil je op zaterdag helpen of zo nu en dan klusjes doen? Wil je tuinieren of jouw tuin opgeven voor het kweekplan? Heb je zelf een idee om de buurt mooier, groener, gekker en lekker te maken? Bel Robis: 06-5356 5256

Een project van: Robis Seidran Koopmans, initiatiefnemer en bewoner van Het Vogelnest
Kijk in het maandprogramma in de rechterkolom voor de exacte tijden. Lente 2018 verwachten we weer te starten.