Vogelkunst maakt de buurt mooier en creatiever. De Adelaarstraat is hiermee een kunststraat geworden met zeven muurschilderingen van elk zo;n 100 m2.

Kunstenaars, graffitikunstenaars en leerlingen van het Da Vinci College hebben diverse gevels van sloop- en renovatieflats in de Vogelbuurt opgefleurd met…. vogels natuurlijk, vreemde en mooie vogels.

gevel Havikstraat kunst Hanno de Man
gevel Havikstraat kunst Vincent Monshouwer
gevel Buizerdstraat kunst Miss Dbalia
gevel Wouwstraat kunst Jan Scheffe

 

 

 

 

 

 

 

gevel Snipstraat kunst Nina Valkhoff
gevel Pluvierstraat kunst Maarten & Marije Mooren
gevel Kokmeeuwstraat kunst Danny le Bruin
gevel Valkstraat kunst Bob Struijk

 

 

 

 

 

 

 

gevel Roerdompstraat kunst Jannette in ‘t Veld
Jan Scheffe aan het werk
Nina Valkhoff aan het werk
Detail kunst Maarten & Marije Mooren

 

 

 

 

 

 

 

 

De buurt mooier maken is één doel van het kunstproject, maar wat we ook hopen te bereiken is dat buurtbewoners zelf op ideeën komen om hun buurt mooier en gezelliger te maken. Bij ons kun je met ideeën terecht. Wij helpen je graag ze te realiseren.

Veel mensen denken bij creativiteit aan knutselen en schilderen maar creativiteit kan net zo goed gewijd zijn aan een leuk idee. Misschien verzin jij een goed plan en kan je buurman het uitvoeren?! Samen kom je verder!

Amy Boekhoudt, artiestennaam Missy Dbalia, kunstenares: “De kleurrijke vogel staat voor diversiteit en culturele verschillen in de buurt en dat er geen verschil is tussen bruine en witte mensen. Ondanks dat de flats gesloopt gaan worden hoop ik dat er meer kunstprojecten gerealiseerd kunnen worden zodat de buurt niet grauw wordt en in verval raakt.”

Projectleider & initiatiefnemer: Lotti Hesper
In samenwerking met: Amy Boekhoudt (artiestennaam Missy Dbalia), Vincent Monshouwer, Hanno de Man, Jan Scheffe, Bob Struijk, Nina Valkhoff, Maarten & Marije Mooren, Danny le Bruin, Jannette in ‘t Veld, Woonbron, Da Vinci College, Riwal hoogwerkers, Firma Vogel KB, Wijkwensen Gemeente Dordrecht, Van Lochem Nederland, Sikkens NL
Pers: artikel in AD